A legfrissebb Symbian hack ITT olvasható!

Az utóbbi időben a Nokia több telefonra is kiadott olyan szoftverfrissítéseket, amik megakadályozták hogy hozzáférjünk a rendszerfájlokhoz, pontosabban a C: meghajtó rendszer- és rejtett-fájljaihoz. A probléma az volt, hogy a hack végrehajtásához szükséges AppTRK programot nem lehetett feltelepíteni.

FCA-nak köszönhetően viszont pár nap múlva megszületett az új módszer, amivel mostmár minden S60v3 telefont hack-elhetünk (beleértve az N93-ast is!).

fca

Folytatás a Teljes cikk olvasása után:

1. Telepítsük fel az X-plore fájlkezelőt. (A gyári fájlkezelő semmiképp sem lesz jó a mutatványhoz!).

2. Töltsük le a HelloCarbide alkalmazást és telepítsük a telefonra.
[dm]6[/dm]

3. Minden futó alkalmazást zárjunk be a telefonon és az X-plore progival próbáljunk a C:\sys mappába belépni. Természetesen szólni fog, hogy ez nem sikerült. Ne zárjuk be a fájlkezelőt, megnyitva kell maradnia, hogy elvégezhessük a következő lépést. Tehát hagyjuk, hogy a háttérben fusson.

4. Indítsuk el a HelloCarbide alkalmazást és az Options-ben válasszuk ki a menu1-et. Kérdezni fog valamit, ilyenkor nyomunk egy YES-t és a progi bezár magától.

Ezennel megvan a hozzáférés a rendszerfájlokhoz, de mivel ez újraindítás után visszaáll, a továbbiakban feltelepítjük a capsOn és capsOff alkalmazásokat, amivel akármikor ki-be kapcsolhatjuk a hozzáférést (ez opcionális, ha akarjuk, használhatjuk a ROMPatcher Disable caps, Enable caps lehetőségét):

5. Töltsük le a capsOnOff alkalmazáscsomagot:
[dm]7[/dm]

6. A CProfDriver_SISX.ldd fájlt másoljuk a c:\sys\bin-be.

7. Indítsuk újra a telefont.

8. A telefonunknak megfelelő verziót telepítsük fel a capsOn és capsOff alkalmazásból.

9. Ezek után ki-be kapcsolhatjuk a hozzáférést. Ne feledjétek: capsOff = hack bekapcsolva, capsOn = hack kikapcsolva!

Előfordulhat, hogy nem minden telefonnal működik a hack!

És mindent csak saját felelősségre ;)!

Sok sikert!